Haken in Belgische kleuren.

belgium g0d46c2a1f 1280

Ik vind het altijd fijn om wat statistieken aan jullie mee te geven. Zo hoorde ik onlangs van Karin, dat er al zo’n 20% van de leden van Gek op Haken de Belgische nationaliteit hebben. Dat is natuurlijk heel tof! Dus wil ik dat met jullie gaan vieren in de vorm van een klein heel makkelijk Belgisch haakpatroon voor onze nationale feestdag die er aankomt.

IMG 20180624 083853 546

In België is onze nationale feestdag altijd op 21 juli.

Op WIKIPEDIA is te lezen: De nationale feestdag van België wordt gevierd op 21 juli. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. De eedaflegging was het sluitstuk van de intrede van Leopold I in België.

Deze dag is een wettelijke feestdag wat neerkomt op een algemene verlofdag. Op deze dag zijn de winkels, banken, postkantoren en andere openbare diensten gesloten.

Maar deze nationale feestdag wordt niet zo uitgebreid gevierd als Koningsdag in Nederland. Koningsdag voor Nederland valt op 27 april en daarover schreef Marieke een creatieve blog, waarin je wat inspiratie kan opdoen…Die blog kan je hier teruglezen.

Dat houdt mij niet tegen om onze nationale driekleur wat extra in de kijker te zetten, niet?! Een vrije dag is wel een goede reden voor een feestje.

Ik heb voor jullie een klein patroontje klaar. Je kan uiteraard dit patroon ook in de regenboogkleuren gaan haken of in de lievelingskleuren van je vrienden. Of natuurlijk in de kleuren van de Nederlandse vlag.

KLEURRIJK VRIENDSCHAPSBANDJE HAKEN

IMG 20180624 145550 01

Patroon Kinder Band

  • Haak 6 losse, hecht af. Hecht een ander kleur aan en herhaal.
  • Laat bij de begin- en eind kleur een stuk draad hangen, zodat je het kan dichtknopen.

Patroon Volwassen Band

  • Haak 30 losse, hecht af. Hecht een ander kleur aan en herhaal.
  • Knoop ze aan mekaar. Klaar!

Het leuke patroon van de strik heb ik uit het boek “Haken en Kleur – feest“. Ik heb de strik ook in Belgische kleuren gehaakt, dat past mooi bij de armband!

IMG 20180624 145631 01

Ik kijk al uit naar al die kleurrijke vriendschapsbandjes die nu gemaakt zullen worden.

Wil je weten hoe je een lossenketting kan haken, er staat een filmpje op youtube voor je klaar.

Haak ze!

Groetjes Sofie

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *