Granny driehoekdeken voor het goede doel

fullsizeoutput 501c

Hebben jullie wel eens iets gehaakt voor een goed doel? Ik deed dit al eens eerder, maar door een mooie gift aan mij, wilde ik dit graag nog eens doen. Niets mooier om zo net voor de feestdagen dit voornemen waar te kunnen maken. Wil je weten hoe het zo kwam? Lees dan mee.

Een paar jaar geleden ontstonden er via Instagram een aantal mooie initiatieven om haakwerken te doneren aan een goed doel. Zo maakte ik kennis met een aantal goede doelen waar ik aan heb gedoneerd. Zo heb ik bijvoorbeeld een mooi etui gehaakt voor Studio Hip en Stip, die hiermee een goed doel van Compassion steunde. Ook heb ik sjaals en mutsen gedoneerd voor dak- en thuislozen en voor de vluchtelingen op Samos.

Een paar jaar geleden was er een mooie actie op Instagram waarbij je garen voor een goed doel kon winnen. En ik was de mazzelaar die die doos met bollen mocht ophalen en omtoveren tot iets moois voor een goed doel. Helaas zaten we zelf op dat moment in een drukke periode met veel zorgen voor een ziek familielid en volgde daarna Corona, dus het goede doel wat toen liep ging ik niet halen. Je raadt het al, de bollen raakten een beetje in de vergetelheid.

Afgelopen oktober stonden de bollen mij triestig aan te kijken en wist ik, nu moet er actie in de tent komen. Dit verdienen die bollen niet. Dus ging ik op zoek naar een goed doel waar ik voor kon gaan haken. Mijn keuze viel op Troostdekentje (zoek op internet maar eens op haken voor het goede doel, dan vind je nog veel meer goede doelen).

Daarna bedacht ik welk patroon ik wilde haken. Omdat Sarah, de gulle geefster, mij heel erg heeft geïnspireerd met haar rechte driehoeksjaal, wilde ik geïnspireerd op de sjaal een deken maken van allemaal driehoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte een kleur/bollen plan en ging aan de slag. Eerst volgden de kleuren elkaar rap op, toen de driehoeken groter werden duurden de ronden veel langer. Maar tomeloos haken was het wel met deze granny driehoeken. Tussendoor heb ik iedere keer de lange kant (ofwel bovenkant) van de driehoek gemeten, tot deze ongeveer 1,30 meter was en het garen zo goed als op was. Daarna heb ik de driehoeken aan elkaar gehaakt en er een eenvoudige rand aan gehaakt om het plaatje compleet te maken.

Ik moet het dekentje nog wassen en voorzien van een label. En dan kan de deken naar Troostdekentje, om vervolgens een kindje te troosten in moeilijke tijden. Zo net op het einde van het jaar een mooi initiatief kunnen steunen vind ik persoonlijk erg mooi.

Hebben jullie wel eens iets voor het goede doel gemaakt of gehaakt? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs Boukje

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Er zijn veel goede doelen om voor te haken . Hier in het dorp hebben we dekentje van liefde. Veel mensen maken granny s van 15×15 en deze worden bij elkaar gevoegd tot een ruime plaid en geven aan een ieder die een bemoediging nodig heeft ( zieken, eenzamen, ouderen en nog zoveel andere. Een van onze kleindochters mocht van verschillende stichtingen een dekentje ontvangen . Worden met liefde gebruikt. Deze is ook prachtig 130×130 ? Is nog te overzien . Dekens in elkaar zetten is mooi om te doen. Maar om zelf helemaal een grote delen te maken 🙃 ik ben bang dat het dan blijft liggen. Knuffels oorwarmers sjalen en mutsen dat gaat veelal met de vrachtwagen mee naar oost Europa.

  2. Heel mooi om zoiets te te doen. Ik deed al eens mee met momo beer, voor kinderen met een ernstige darmziekte. En ook voor stichting pardoes.
    Een troostdrken heb ik ook gemaakt voor mijn (overleden) zus. Alle vrouwen in haar leven mochten een lapje haken of breien, daar maakte ik een troostdeken van.