Gek op Haken op YouTube

Schermafbeelding 2021 02 20 om 11.31.06

Heb je dat ook soms? Je wil iets haken, maar je komt niet uit met de schriftelijke uitleg van de steek? Wel daar hebben wij met Gek op Haken een prima werkinstrument voor. Op YouTube hebben we een Gek op Haken-kanaal, waar Marieke heel veel haaksteken en -technieken uitlegt. 

Super handig die filmpjes, zowel voor beginners, als voor gevorderden. Want ik kan me voorstellen dat je als beginner echt wel veel hebt aan de uitleg via een filmpje. Zo heb je heel wat haaksters die zelfs leren haken, via filmpjes.
Een groot voordeel bij een filmpje is dat je het meermaals terug kan bekijken en zelfs eventjes op pauze kan zetten. Makkelijk om de steek echt onder de knie te krijgen, terwijl je oefent.

Schermafbeelding 2021 02 20 om 11.31.06

Neem gerust een kijkje op het YouTube kanaal van Gek op Haken. Daar kan je je via de rode knop abonneren. Dan mis je niks van de nieuwe filmpjes die er worden gepost.

Instructiefilmpjes

De filmpjes beginnen met het maken van een opzetlus. Iets wat je echt nodig hebt om te haken, niet?!

Verder kan je zien hoe je een lossenketting haakt, een vaste, stokjes en nog zoveel meer om het haken echt te leren.

Natuurlijk zijn er voor beginners aanvullend en voor gevorderden zeker filmpjes beschikbaar op ons Gek op Haken YouTube-kanaal. Daarin worden verschillende steken uitgelegd waaronder de parelsteek, de kreeftsteek en de popcornsteek.

Weet je hoe je ‘corner 2 corner’ kan haken? Dat is de steek waarbij je hokjes haakt, zoals bij het Cross My Heart kussen. Deze techniek staat ook in een filmpje uitgelegd, klik hier.

Ook de verschillende manieren om een reliëfstokje te haken, de steek die je voor het ‘Stoer Structuurvest’ nodig hebt, zijn er duidelijk uitgelegd. 

Alsook bij het gratis haakpatroon van de polswarmers en hoofdband op onze site, heb je de reliëfstokjes- steek nodig.

Gek op Haken LIVE

Hou je van het luisteren naar een gezellige babbel waarbij Karin mensen interviewt, dan kan je dat ook terugvinden op het YouTube-kanaal van Gek op Haken. Neem er gerust een kopje thee of koffie en een haakwerkje bij. Zalig om deze gesprekken terug te gaan beluisteren en zo andere enthousiaste haaksters beter te leren kennen.

YouTube Gek op Haken LIVE

En nu “hop, hop” allen abonneren op ons YouTube-kanaal Gek op Haken. 😉

Fijne groetjes,
Sofie

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Handig Sofie,
  Ik maak er zo nu en dan gebruik van.
  Soms heb je weleens doe ik het goed of hoe was het ook alweer. Ik ga na onze vakantie me eens verdiepen in de corner 2 corner
  Duidelijk beschreven. Leuke blog😘 Coby

  1. Dat is super om te lezen Coby. Ik vind het ook handig om ‘een echt beeld’ te hebben bij de steken.
   En die corner to corner… Verslavend hoor!
   Fijne groetjes
   Sofie