Haakpatroon: Kleurrijke onderzetters

IMG 0107

Toen ik een aantal jaren geleden weer begon met haken, was één van mijn eerste haakprojectjes, deze onderzetters. Ze zijn heel eenvoudig te haken en omdat het haakpatroon zo makkelijk is, heb je al snel resultaat van je werk. Dat vind ik persoonlijk altijd erg leuk, om naast de wekenlange projecten iets te haken wat lekker snel klaar is.

Voor de afwisseling

Dus wanneer ik nu de kamer weer net iets anders heb ingedeeld of toe ben aan nieuwe kleuren in huis, dan haak ik nieuwe onderzetters. Zo heb je in no-time weer nieuwe frisse kleuren op tafel liggen. Ik heb al verschillende varianten gehaakt, van retro-kleuren, naar een winterse variant en nu net heb ik een vrolijke zomerse versie gemaakt. Natuurlijk kun je ook per onderzetter verschillende kleuren gebruiken. Dan krijg je een nog feestelijker geheel. De onderzetters doen het ook als kadootje heel erg goed. Pak ze mooi in en je maakt er iemand erg blij mee!

IMG 0120 1

Wat heb je nodig?

Voor de onderzetters gebruik ik Catania SMC van Schachenmayer. Die is er in zoveel verschillende kleuren dat er altijd een combinatie is, waar ik op dat moment zin in heb. Maar ook ander katoen zoals bijvoorbeeld de Catona van Scheepjes kun je hier prima voor gebruiken. Het is ook is een mooi projectje om restje katoen op te maken. Ik zou alleen geen dik wol gebruiken want dan blijft je kopje er niet stabiel genoeg op staan. De haaknaald dikte die ik gebruik is 3mm.

IMG 0162

Waar vind je het haakpatroon?

Wil je deze leuke onderzetters ook maken dan is het gratis patroon te vinden op de pagina van Karin aan de Haak. Mijn naamgenote heeft op haar site nog veel meer leuke patronen staan, zoals een aantal prachtige dekens. Ook kun je en nog een patroon vinden van andere onderzetters die ook erg leuk zijn. Dus ga zeker even op haar site kijken!  

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *