Haakpatroon: Kleurrijke onderzetters

Toen ik een aantal jaren geleden weer begon met haken, was één van mijn eerste haakprojectjes, deze onderzetters. Ze zijn heel eenvoudig te haken en omdat het haakpatroon zo makkelijk is, heb je al snel resultaat van je werk. Dat vind ik persoonlijk altijd erg leuk, om naast de wekenlange projecten iets te haken wat lekker snel klaar is.

Voor de afwisseling!

Dus wanneer ik nu de kamer weer net iets anders heb ingedeeld of toe ben aan nieuwe kleuren in huis, dan haak ik nieuwe onderzetters. Zo heb je in no-time weer nieuwe frisse kleuren op tafel liggen. Ik heb al verschillende varianten gehaakt, van retro-kleuren, naar een winterse variant en nu net heb ik een vrolijke zomerse versie gemaakt. Natuurlijk kun je ook per onderzetter verschillende kleuren gebruiken. Dan krijg je een nog feestelijker geheel. De onderzetters doen het ook als kadootje heel erg goed. Pak ze mooi in en je maakt er iemand erg blij mee! Onderzetters haken zomer

Wat heb je nodig?

Voor de onderzetters gebruik ik Catania SMC van Schachenmayer. Die is er in zoveel verschillende kleuren dat er altijd een combinatie is, waar ik op dat moment zin in heb. Maar ook ander katoen zoals bijvoorbeeld de Catona van Scheepjes kun je hier prima voor gebruiken. Het is ook is een mooi projectje om restje katoen op te maken. Ik zou alleen geen dik wol gebruiken want dan blijft je kopje er niet stabiel genoeg op staan. De haaknaald dikte die ik gebruik is 3mm. Onderzetters haakpatroon

Waar vind je het haakpatroon

Wil je deze leuke onderzetters ook maken dan is het gratis patroon te vinden op de pagina van Karin aan de Haak. Mijn naamgenote heeft op haar site nog veel meer leuke patronen staan, zoals een aantal prachtige dekens. Ook kun je en nog een patroon vinden van andere onderzetters die ook erg leuk zijn. Dus ga zeker even op haar site kijken!  

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Karin

Mijn naam is Karin en ik ben gek op haken. Ik haak vooral graag kleding, sjaals, dekens, en kleine projectjes voor in huis. Samen met mijn man Timo en zoon Lars woon ik in Hoogerheide in het zuiden van het land. Ik ben eigenaar van Gek op Haken en samen met mijn team, dat bestaat uit bloggers en ontwerpers, hopen wij jou te inspireren op haakgebied voor nog meer haakplezier!

Meer blogs? Wat dacht je van deze:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account:

Ik kies de gratis maatmarkeerders

STUDIO WOORD&DRAAD MAATMARKEERDERS T.W.V. €12,95
TIJDELIJKE ACTIE

Ik kies een maand gratis lidmaatschap

Slim, ik bespaar
€ 12,95

Ik kies de gratis
maatmarkeerders

STUDIO WOORD&DRAAD
MAATMARKEERDERS T.W.V. €12,95
TIJDELIJKE ACTIE

Ik kies
een maand gratis

Slim, ik bespaar
€ 8,95