Een terugblik op 2019. Het eerste jaar van Gek op Haken

Vinden jullie het ook zo lekker om aan het eind van het jaar even te mijmeren? Lekker terugkijken op alles wat er in dat jaar allemaal is gebeurd, wat je hebt gedaan, beleefd en gezien. Ik doe dat altijd heel graag, zo sluit je een periode af en kun je weer fris het nieuwe jaar in! Ook voor Gek op Haken is er genoeg gebeurd het afgelopen jaar. In november 2018 zegde ik namelijk mijn baan op en heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat Gek op Haken nu al ruim een jaar bestaat. En wat is er veel gebeurd in die tijd!

Gezellig overzicht
Het super gezellige haakfeestje dat ik organiseerde met Marieke

Heel veel haakpatronen

Er kwamen 45 nieuwe patronen op de website, ontworpen door de 10 vaste ontwerpers van Gek op Haken. Het is echt superleuk om met deze dames samen te werken en ik raak elke keer weer geïnspireerd door hun creativiteit. Zijn jullie ook benieuwd naar het patroon dat het meest verkocht is op de site? Dat is het engeltje van ontwerper Saskia Stolwijk van Studio Mojo. Zij heeft altijd zulke originele ontwerpen! Dat jullie haar patronen ook mooi vinden blijkt wel, want ook haar vissentasje en etui met naam waren een groot succes.
Wat ook een enorm succes was en nog steeds is, is de 4 Seasons Trui ontworpen door Jori Wagenaars. Deze trui is door heel wat dames gehaakt. Doordat je kan variëren met de mouwen en natuurlijk met het garen en de kleur kreeg iedereen een uniek exemplaar, zo leuk om te zien. Ik heb hem zelf ook gehaakt en draag hem elke keer met veel plezier!

Elke maand komt er een nieuw gratis patroon op de website en in 2019 waren dat er dus 12. Samen goed voor duizenden downloads en heel veel mooie haaksels! Het meest gedownloade patroon was dezelfde als in 2018: de fantastische kerststal kerstballen. Vooral op Facebook zag ik de afgelopen maanden elke dag weer nieuwe voorbijkomen. Zo leuk dat jullie ook zo enthousiast zijn over dit prachtige patroon van Marjan van der Leer.

Give aways

Waar jullie ook elke keer weer enthousiast op reageren, zijn de vele give aways die ik heb mogen houden. Ik voel me soms net Oprah Winfrey met al die mooie prijzen die ik mag weggeven 🙂 Het blijft leuk om haakboeken, haakpakketten of andere leuke haakspulletjes te kunnen opsturen. Al zou ik het liefst natuurlijk iedereen elke keer blij willen maken. Maar zoals Hennie Huisman al zei: er kan er maar 1 (of 2 of 3.. ) de winnaar zijn.

Team Gek op Haken

Het team achter de website bestaat niet alleen uit ontwerpers. Deze keer schrijf ik zelf een blog, maar normaal gesproken doen mijn vaste bloggers Boukje, Feli, Marieke en Claudia dat. Deze toppers zorgden ervoor dat er in 2019 elke week weer een nieuw blog klaar stond om alle hakers te informeren en inspireren met leuke nieuwe patroontjes, reviews over de nieuwste haakboeken en de leukste wolwinkels.

Claudia wil ik nog even extra in het zonnetje zetten, want zij schrijft niet alleen blogs voor mijn website, maar helpt mij ook met van alles en nog wat. Zij zet bijvoorbeeld de blogs klaar, kijkt haakpatronen na en kan testhaken als de beste. Het is ook heel fijn om iemand te hebben die meedenkt en met wie ik ideeën kan delen over de website.

Spannende tijden en veranderingen

De overgang van elke dag op een druk kantoor met een hoop collega’s naar alleen op mijn werkkamer thuis is best wennen geweest. Wat ik daar het fijnste aan vind, is dat ik mijn eigen tijd kan indelen en veel thuis ben. Dat is ideaal want Lars (onze zoon van 12) is net begonnen op de middelbare school en ook voor hem is het wennen aan een hele nieuwe fase. En het is heerlijk dat ik de hele dag bezig kan zijn met iets dat ik nog steeds enorm leuk vind: haken 🙂 Dus als je me vraagt of ik weer terug wil naar kantoor: nee zeker niet!

Toch blijft het natuurlijk wel spannend of het allemaal gaat lukken, want er moet wel geld verdiend worden en in haakland is het woord Gratis vaak een toverwoord. Om mijn dromen verder vorm te geven gaat de website in januari veranderen en kun je lid worden van Gek op Haken. Zo kan ik nog meer mooie dingen aanbieden aan al die leuke hakers! Daarvoor ben ik bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met Caro’s Atelier, Studio Belovey, Studio Woord en Draad en het tijdschrift Aan de haak. Hoe het er precies uit komt te zien ga ik je allemaal vertellen in januari. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, meld je dan net als ruim 12.000 anderen aan voor de nieuwsbrief. Dat kan HIER.

Gezellige beurzen en haakfeestjes

Een ander hoogtepunt van 2019 waren wat mij betreft alle beurzen en haakfeestjes die ik heb bezocht. Meestal ga ik met mijn vriendin en haakmaatje Marieke op stap of met mijn moeder en zus die ook haakfanaat zijn. Dat is altijd heel gezellig en op de beurzen kom ik ook altijd weer bekenden tegen. En dat zijn er steeds meer. Met inmiddels meer dan 7.000 volgers op Instagram en meer dan 10.000 volgers op Facebook lukt het me bijna niet meer om iedereen te herkennen. Kom je mij een volgende keer tegen? Zeg dan zeker even gedag dat vind ik heel erg leuk!

C7FB1503 95B1 4F26 A095 F6BE08D1F4FF
Op pad met de Yarn Divas tijdens de Haak en Smaak tocht

Ik hoop je heel graag weer te zien in 2020. Ik vind het ook heel leuk als je me hieronder laat weten wat jij vindt van Gek op Haken. Heb je nog goede ideeën voor de site? Heb je al veel patronen gehaakt van de site? En vind je het leuk als ik vaker een kijkje achter de schermen geef? Laat het me hieronder weten.

Een hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Veel liefs,

Handtekening Karin 120 zwart

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Je doet het super, Karin! Ik geniet van je site, de blogs en de patronen. Heb er al een aantal besteld. Nu nog de tijd om te haken!

  1. Dank je wel Viviën voor je lieve woorden. Wat hebben we een aantal leuke haakdates gehad het afgelopen jaar. Hele fijne jaarwisseling voor jou en je gezin. Liefs, Karin

 2. Hoi Karin..mooie blog. Leuk dat je een jaar zo verwoord. Ben benieuwd naar de nieuwe patronen. Succes nog met je nieuwe ideeën. Tot volgend jaar.
  En ga zo door?

  1. Hoi Coby, wat leuk om te horen. Ik vond het hartstikke leuk om je afgelopen jaar ontmoet te hebben. Een hele fijne jaarwisseling voor jou en je man. Liefs, Karin

  1. Ik ben hartstikke blij met de mooie patronen die je ontwerpt voor Gek op Haken en onze leuke samenwerking! Hele fijne jaarwisseling. X

 3. Superleuk om zo te lezen hoe erg alles is gegroeid zo in 1 jaar! Ik kijk ook heel erg uit naar nóg meer leuke patronen, blogs en meer in 2020 😀