Herfst, tijd van de kabouters!

7XkK4a0uThyS5gyjfRFxNw

En toen was het ineens herfst…. Bladeren vallen van de bomen, regen valt naar beneden en ineens verlang je naar een wandeling in het bos, tussen de knerpende bladeren en mooie paddenstoelen. En, wie weet zie je dan ineens een holletje van een kaboutertje aan de voet van een boom of onder een omgevallen boom……

Deze tijd van het jaar moet ik altijd denken aan de wandelingen met mijn opa en oma. Die ons, kleinkinderen, dan helemaal gek kregen om achter iedere boom te zoeken naar kaboutertjes. Dat bracht mij op een idee. Is het niet leuk om een paar kabouters te haken en in het bos achter te laten? In sommige bossen zijn zelfs kabouterpaden te lopen. Hoe leuk is het dan dat er iemand een kabouter vind en deze mee naar huis neemt?!

Want zeg nu zelf we kunnen allemaal toch af en toe wel een kaboutertje gebruiken die je helpt bij kleine en grote klussen in huis 😉

Zo gezegd, zo gedaan. Een leuk patroon van een kabouter vond ik in het boekje Herfst en Bos Haaksels. Met wat restjes garen en wat tijd, haak je zo een stel kabouters bij elkaar. En dan is het tijd om ze te gaan verstoppen in het bos! Hopelijk is er straks iemand heel erg blij met zijn kleine gevonden kabouter en kan hij of zij gaan genieten van de magie van deze wezentjes.

Krijg jij ook zin in een herfstig haakproject? Hier bij Gek op Haken vind je de CAL Heerlijke Herfstdeken van een paar jaar geleden. Een leuk herfst project met een warm dekentje als resultaat. Of als je meer van amigurumi houdt, haak je Roodkapje en de Wolf uit het sprookje, daar moet ik met dit herfstweer ook echt aan denken.

Maar misschien spreekt dit blog je eigen creativiteit wel aan en tover je met wat restjes je eigen kaboutertjes van de haaknaald!

y1A2l2kS0GcDSHaAcGIQ

Veel plezier allemaal deze herfst. Enne houd je ogen goed open want wie weet, zie je wel een……. kabouter ergens lopen!

Groetjes Boukje

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. wat een leuk idee om zo’n kabouter te verstoppen en dan dat iemand hem vindt en er blij mee is. jammer alleen dat het patroon er niet op staat

    1. Hoi Ine, de blogger heeft een patroon uit een boekje gebruikt, dat mogen we helaas niet publiceren. Maar als je zoekt via google, kun je wel webshops vinden die het boekje verkopen.