Beroemde hakers

needle g9375898b5 1280

Ik merk in mijn omgeving toch regelmatig dat mensen handwerken nog als oubollig zien. Als ze mij ergens zien haken, wordt er gekscherend gezegd dat ik weer zit te ‘punniken’, of ‘dat hun oma dat vroeger ook altijd deed’.

Gelukkig kwam er wel een verandering toen er 2 jaar geleden een beroemde ‘breier’ in het nieuws kwam: Olympisch kampioen Tom Daley zat breiend op de tribune bij het schoonspringen en heeft zelfs een hoesje gebreid met de Engelse vlag om zijn gouden medaille in te bewaren.

En natuurlijk zijn er ook beroemdheden die haken! Dus hierbij een lijstje met enkele beroemde hakers….want zo hip zijn we nou eenmaal!

Jane Seymore

Jane Seymore, de actrice die we kennen van Dr. Quinn en die nu op BBC First te zien is in Harry Wild, is erg creatief bezig. Toen ze 15 was haakte en breide ze al allerlei creaties die ze verkocht op markten met haar eigen bedrijfje.  Tegenwoordig is ze meer bezig met schilderen en sieraden, maar haken verleer je nooit!

Cher & Meryl Streep

In een online interview vertelde Cher ooit dat ze op de set van de film Silkwood in de jaren ’80 regelmatig zat te haken met collega actrice Meryl Streep, terwijl ze het leven van hun kinderen aan het bespreken waren. Daar is natuurlijk geen foto bewijs van, maar ik vind het wel een leuk idee dat Cher en Meryl kunnen haken.

Debra Messing

Deze actrice, die we kennen van Will & Grace, hoort ook op de lijst. Zij haakt regelmatig dekens voor goede doelen die dan geveild worden. Dat lijkt me een hele mooie manier om iets voor een goed doel te kunnen doen!

Queen of soul

En Aretha Franklin kon ook haken! Volgens ‘The Buffalo News’ heeft Aretha ooit gezegd: “Tot op de dag van vandaag geniet ik van het haken van verschillende items voor familie en vrienden”. Ook schreef ze in haar memoires: “Ik hou van het haken van subtiele popcorn- en ananassteken. Terwijl ik haak, denk ik vaak aan die tijd in Buffalo en meneer en mevrouw Pitman” (de buurvrouw die haar leerde haken). Aretha zei dat ze graag baretten maakt.

Bobbi Eden

In ons eigen landje mogen we Bobbi Eden natuurlijk niet vergeten. Na een hele carrière als pornoactrice heeft ze inmiddels al meerdere haakboeken uitgebracht.

Maurice Green

Deze MMA-vechter (en zwaargewicht) kan ook haken en zijn wedstrijdnaam is dan ook ‘The Crochet Boss’. Hij heeft een eigen Instagramaccount waar hij laat zien dat hij kan haken en waarop hij ook zijn gehaakte items verkoopt. In dit YouTube filmpje laat hij zien dat hij haakt om even de spanning van een wedstrijd te vergeten….en dat hij zelfs droomt van een carrière als modeontwerper!

Amanda Seyfried

En als laatste wil ik zeker Amanda Seyfried even noemen, de actrice die de dochter in Mamma Mia! speelde. Haar Instagram account ‘Mingey’ werd in coronatijd vooral gebruikt om haar haakwerkjes te laten zien, zoals de gehaakte tomaat. Ze heeft ook een prachtige deken van granny squares gemaakt, maar dan moet je wel even goed terug scrollen op haar account.

Ik kan nog meer namen noemen, het zijn er teveel om hier allemaal te bespreken; zoals onze eigen Karin Bloemen natuurlijk, maar ook Katy Perry, Alisa Milano, Hillary Duff, Stevie Nicks en Grace Jones. Maar de conclusie blijft dus: we zijn niet ouderwets of oubollig bezig…we zijn bezig met een heerlijke hobby die vooral zorgt voor creativiteit en geluk! En dat geldt ook voor deze beroemdheden.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *