Haakpatroon: Rammelaar Bram van Stip & Haak

Ik hou van kleine haakprojectjes die niet meer kosten dan een middag. Zeker als afwisseling tussen de grote projecten door. Dus toen ik laatst op de Knit & Knot beurs was kon ik het niet laten om een pakketje met haakpatroon mee te nemen bij de stand van Stip en Haak. Wat ik handig vind aan een pakketje is dat ik meteen alles bij de hand heb. Zo kan ik lekker verder haken, zonder er achter te komen dat ik toch nog een garen of onderdeel mis. In het pakketje van rammelaar Bram zit dus het haakpatroon, de garen, een houten ring, een rammelkraal en de oogjes. Wat ik wel miste was het leren label die wel op het voorbeeld stond maar niet bij het pakketje zat. Maar omdat ik zo’n label voor een baby gevaarlijk vind, vond ik dat niet heel erg. Onderdelen haakpatroon rammelaar Bram van Stip en Haak

Aan de slag met het haakpatroon

Het haakpatroon is eenvoudig te volgen en wordt stap voor stap uitgelegd. Je gebruikt alleen lossen en vasten en dus ook voor de beginnende haker is dit volgens mij goed te doen. Je haakt met haaknaald 2,5. Wat is zelf altijd doe tijdens het minderen, is een haaknaald gebruiken die net 1 maatje kleiner is. Zo krijg je geen gaten in je haakwerk en zie je de vulling er dus ook niet doorheen komen. Wel zo mooi 🙂

Kraamkadootje voor een vriendin

De rammelaar is inmiddels klaar en is bestemd voor een vriendin die in juli een zoontje verwacht. Het is een heel makkelijk patroon en zo leuk om te maken dat ik er waarschijnlijk ook nog één ga maken voor een zwangere collega. Mocht je het patroon ook willen gebruiken dan is het gratis te downloaden op de site van Stip en Haak. Je kunt ook nog kiezen voor een rammelaar met muis of konijn. Mocht je net als ik een pakketje willen kopen met alle benodigdheden, dan zal je even op de site van Stip en Haak moeten kijken. In de agenda kan je precies vinden wanneer ontwerpster Herriët weer op een beurs te vinden is met haar super leuke stand. Eindresultaat haakpatroon rammelaar Bram van Stip en Haak

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *