Vacature Marketing & Communicatie Specialist

Ben jij de creatieve content maker die ons helpt verder te groeien?

Gek op Haken is een online platform voor iedereen die houdt van haken. Met een sterk groeiende community van fans op Facebook, Instagram, Youtube, TikTok en Pinterest en 100k+ unieke website bezoekers per maand zijn we het grootste onafhankelijke contentplatform in de markt. Een snel toenemend aantal betalende leden krijgt exclusieve content, zoals haakpatronen, tutorials en in eigen beheer uitgegeven haakboeken. Daarnaast maken we een hoop andere Gek op Haken producties, zoals online cursussen, een haakagenda en een magazine. We hebben mooie voordelen bij leveranciers voor onze leden geregeld en organiseren regelmatig projecten voor ze zoals CAL’s en swaps. Heel belangrijk voor ons succes is het Haakcafé: een handige en gezellige online community waar creaties, kennis en ervaringen kunnen worden gedeeld. Het team achter Gek op Haken bestaat uit een vaste redactie, klantcontactmedewerkers, ambassadeurs  en meer dan 15 ontwerpers en bloggers.

Omdat we steeds verder groeien en heel veel ambitieuze plannen hebben om onze diensten en producten in binnen- en buitenland verder uit te breiden zijn we op zoek naar een:

Marketing & Communicatie Specialist

Wat ga je doen?

Je bent dol op het bouwen aan een sterk merk: je motiveert en inspireert klanten en fans van Gek op Haken om ze in beweging te krijgen en om ze te activeren. Als Marketing & Communicatie Specialist zorg je dan ook voor het vormgeven en invullen van de hele marketing funnel,  samen met de rest van het team.  Doelgroepen, segmenten, leads, prospects – je weet precies welk kanaal je waar en wanneer in de customer journey moet inzetten. Dit doe je door het maken van content voor social media, zoals reels, shorts, stories en andere creatieve video content. Maar ook door inspirerende nieuwsbrieven en wervende acquisitie e-mails te schrijven. Je vertaalt onze campagnes en content naar aantrekkelijke copy voor de website en helpt met het maken en optimaliseren van landingspagina’s. Ook beantwoord je de opmerkingen en chats die binnenkomen op onze kanalen. Zo houd je contact met de doelgroep en vergaar je waardevolle feedback. Die combineer je met inzichten uit campagnes en kanalen om zo de kwaliteit van onze marketing en communicatie steeds verder te verbeteren.

Wie ben jij en welke skills en kennis heb je?

 • Je hebt interesse in en ervaring met het beheren van verschillende social media accounts. Natuurlijk ben je op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van Instagram, Facebook, Youtube, TikTok en Pinterest.
 • Je snapt wat marketing funnels zijn, waar je ze voor inzet en hoe je ze steeds verder verbetert.
 • Je bent proactief en je neemt zelf initiatief om je taken, ideeën en plannen zelfstandig uit te voeren.
 • Je werkt snel en efficiënt en kan je tijd goed indelen.
 • Je bent sociaal en kan goed met mensen omgaan. Je vindt het tof om ervoor te zorgen dat er nóg meer hakers fan van ons merk worden.
 • Je bent communicatief sterk en hebt ervaring met het schrijven van aansprekende en converterende copy voor e-mail, social media en websites.
 • Kun je zelf ook haken? Dan is dat mooi meegenomen. We zoeken in elk geval iemand die graag creatief bezig is, zowel in je werk als privé.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie voor 16 tot 24 uur per week. Zijn we allebei enthousiast, dan kunnen we het aantal uren later uitbreiden.
 • Salaris spreken we samen af.
 • Je krijgt alle ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. We leren graag van jouw kennis en ervaring!
 • We zijn een snelgroeiend en jong bedrijf met heel veel gave plannen voor de toekomst. Je hebt dus de kans om daar in mee te groeien en samen aan iets moois te bouwen.

We willen graag dat  je minimaal twee keer per week bij ons op kantoor in Bergen op Zoom bent– we vinden namelijk dat we daardoor nog beter kunnen samenwerken. Maar ook omdat je daar content maakt en gewoon omdat we dat gezellig vinden!

Solliciteer
Spreekt dit je aan en wil je ons helpen onze leden en fans blij te maken? Reageer dan uiterlijk 15 december 2023 en stuur een e-mail naar karin@gekophaken.nl.
Vertel daarin waarom jij denkt dat je bij ons past (en wij bij jou!) en stuur ook even een beknopt CV mee. Wil je meer weten over Gek op Haken, check dan ook onze website en onze socials.